Το εργοστάσιο κατακσευής λεβήτων με τον διακριτικό τίτλο "Ν.ΣΑΜΑΡΑΣ" ιδρύθηκε το 1957 στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Αθηνών από τον Νικόλαο Ιωάννη Σαμαρά, με σκοπό την κατασκευή χαλύβδινων λεβήτων πετρελαίου.


Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε με την κατασκευή των λυόμενων λεβήτων πετρελαίου όπου ήταν οι πρώτοι και μόνοι στην Ελλάδα που μπορούσαν να συναρμολογηθούν μέσα στο λεβητοστάσιο. Με τον τρόπο αυτό έλυναν το σημαντικότατο πρόβλημα πρόσβασης και μεταφοράς.

Από το 1972 κιόλας, το ανήσυχο πνέυμα του (τότε φοιτητή του ΕΜΠ) υιού Ν.Σαμαρά, Ιωάννη Σαμαρά, οδήγησε στην εξέλιξη των πρώτων καυστήρων βιομάζας (πυρηνόξυλου) του εργοστασίου που ενσωματώθηκαν πάνω στο σώμα του λέβητα πετρελαίου (με τις βολικές για την περίσταση κάθετες διαδρομές).  Με συνεχή εξέλιξη και μεγάλη έρευνα, σύντομα, ο λέβητας πυρηνόξυλου της σειράς Π400 έγινε το σήμα κατατεθέν του εργοστασίου στην επαρχεία όπου ακόμα και σήμερα, λέβητες της σειράς λειτουργούν για να πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την αντοχή και την υψηλή ποιότητα κατασκευής των προιόντων του εργοστασίου Ν.ΣΑΜΑΡΑΣ.

Από το 1994, η Ν.ΣΑΜΑΡΑΣ κατασκευάζει αποκλειστικά λέβητες βιομάζας με ειδίκευση στα "ιδιαίτερα" στερεά καύσιμα όπως πυρηνόξυλο, αγροπελλέτες αγριο-αγκινάρας, τσόφλια, πριονίδι, κτλ, ενώ η είσοδος νεών ψηφιακών τεχνικών κατασκευής  και σχεδιασμού και η πολύ μεγάλη τεχνογνωσία του εργοστασίου, το καθιστούν αυτή την στιγμή τον πρώτο και σημαντικότερο Ελληνα κατασκευαστή λεβήτων βιομάζας.

Σήμερα, την διοίκηση της εταιρίας ασκούν ο Ιωάννης Νικολάου Σαμαράς, Μηχανολόγος, με τους γιούς του, Νικόλαο και Γεώργιο, Οικονομολόγο και Μηχανολόγο αντίστοιχα.  Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο στο Μαρκόπουλο Αττικής, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 7000 μέτρων, με χώρο αρκετό για να στεγάσει τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξής της.

Τέλος, από το 2009, η Ν.ΣΑΜΑΡΑΣ εισάγει, υποστηρίζει και εγκαθιστά αποκλειστικά στην Ελλάδα τα προϊόντα του μεγαλύτερού Αυστριακού κατασκευαστή λεβήτων βιομάζας  Windhager Zentralheizung AG με ιστορία από το 1921 και ξακουστή ποιότητα παγκοσμίως. 

Με δίκτυο πωλήσεων και αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα, με εξαγωγές και ποιότητα πιστοποιημένη κατά ISO 9001-2008, η εταιρεία Ν.ΣΑΜΑΡΑΣ συνεχίζει την έρευνα και την εξέλιξη των προϊόντων της με γνώμονα την υψηλή ποιότητα, τη νέα τεχνολογία και την συνέχεια της επιτυχημένης πορείας της και φιλικής σχέσης με τους πελάτες της. Πατήστε εδώ για να δείτε την πολιτική ποιότητας της εταιρείας μας.

από το 1957 με γνώση και μεράκι...

 

Προμηθευτές

Ν.ΣΑΜΑΡΑΣ

32ο χλμ. Λεωφ. Λαυρίου, ΤΘ. 20009 / Τ.Κ. 19003, Μαρκόπουλο - Αττική
Τηλ. 22990 63480
Fax 22990 63481
Email [email protected]

Περιγραφικές Οδηγίες: Στη συνέχεια της Αττικής Οδού πηγαίνοντας προς Λαύριο - πριν τα Καλύβια - δεξιά στα φανάρια του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου.